25 februari 2008

ING denkt stagnatie op huizenmarkt te doorbreken


De Nederlandse bank ING biedt woningzoekenden voortaan de mogelijkheid een bod uit te brengen op hun droomhuis, ook als dat niet te koop staat.

Dat maakte ING maandag bekend. De bank denkt dat zij met de dienst WoonWaarUWilt de stagnatie op de huizenmarkt kan doorbreken. "Door de stagnatie op de woningmarkt kunnen kopers niet altijd de woning kopen die ze willen. Wij vinden het onze rol om te komen met initiatieven die meer beweging op de woningmarkt mogelijk maken", aldus directeur Hans Hagenaars van ING Retail.

Woningzoekenden kunnen hun belangstelling voor een huis kenbaar maken bij ING. Als zij een plausibel bod op de betreffende woning kunnen uitbrengen, benadert een NVM-makelaar de bewoner om te polsen of die wil praten over een eventuele verkoop van zijn huis.

13 februari 2008

Zelf de manier van aan- en verkoop van woningen bepalen via Livy.nl



Woning kopen en verkopen vanaf EUR 0, vaste tarieven voor diensten van de NVM-makelaar

Zelf doen op internet is hot. Tachtig procent van alle Nederlanders start de koop of verkoop van de eigen woning online. Toch blijft het meestal bij oriënteren op sites als Funda, Jaap of Marktplaats. Want de meeste mensen komen nog altijd bij een traditionele- of internetmakelaar terecht.
Vanaf 1 februari kan het anders. Dan is het mogelijk om via Livy.nl zelf de manier van kopen en verkopen te bepalen. Met of zonder makelaar. Of: alleen de makelaar voor bepaalde diensten. Alles zelf doen en geld besparen. Zo veel mogelijk zelf doen en de makelaar alleen voor sommige zaken inschakelen. Kiezen voor zekerheid en alles aan de makelaar overlaten. Met Livy.nl bepaal je het zelf.
Hulp en ondersteuning van een lokale NVM-makelaar kan via Livy.nl direct worden geregeld. Bijvoorbeeld voor het vaststellen van de vraagprijs, hulp bij bezichtigingen, onderhandelingen en de afhandeling van de koopovereenkomst. Elke dienst heeft een vast tarief. Zo kan de Livy-gebruiker zelf bepalen waarvoor de makelaar wordt ingeschakeld.
Livy.nl is een initiatief van een groep Nederlandse NVM-makelaars. De dienstverlening richting de consument wordt gegarandeerd door een landelijk netwerk van aangesloten NVM-kantoren.
Bron: Livy.nl

02 februari 2008

Sanoma mengt zich in strijd huizensites


De Nederlandse uitgever Sanoma koopt woonwebsite.nl.

Het lijkt erop dat steeds meer partijen zich gaan mengen in de strijd rondom mensen die overwegen een nieuw huis te kopen. Sanoma maakt vandaag bekend dat het woonwebsite.nl heeft gekocht, een goed bezochte website waar een groot scala aan diensten rondom “wonen” verkregen kunnen worden.

De site verdient geld door het verkopen van leads aan partners. Op de site kan niet gezocht worden naar te koop staande woningen, maar de kans dat Sanoma zich ook op dat pad al begeven, is aanwezig.

Lees ook het bericht op de website van Emerce.

01 februari 2008

Beetje hulp met beetjehulp.nl



Site moet helpen bij verkopen huis

Dat er spannende tijden zijn aangebroken voor makelaars, is wel duidelijk. Er is een groot gevecht gaande rondom informatie over huizen die zoekamchines mogen gebruiken (zie ook: Jaap.nl wint van NVM Makelaars).

Maar daarnaast ontstaan er steeds meer makelaars concepten op de markt, die internet inzetten om kosten te verlagen en mensen zelf meer controle te geven bij de verkoop van hun huis. De bekendste speler is Makelaarsland, en nu zien we op televisie reclame voorbijkomen voor BeetjeHulp.nl. Via de website BeetjeHulp kunnen mensen zelf hun huis verkopen.

Opmerkelijk is dat de NVM meewerkt aan het concept rondom “Beetje Hulp”. Zo stelt de organisatie dat huiseigenaren de touwtjes zelf in handen houden indien ze hun huis via beetjehulp.nl verkopen, terwijl ze op punten zoals prijsbepaling, bezichtigingen en onderhandelingen, terug kunnen vallen op de expertise van een NVM-makelaar met kennis van de lokale woningmarkt.