30 april 2008

Nieuwe vastgoed zoekmachine Zimmo gelanceerd



Zimmo is een zoekmachine die al het vastgoed te koop in België verzamelt en op een overzichtelijke manier presenteert aan de surfer (huizenzoeker). Zimmo brengt al de Immo-websites automatisch samen in één grote ZIMMO-site die u dan doorverwijst naar de verschillende websites.

Zimmo kan je het best vergelijken met een Google maar dan enkel voor vastgoed te koop in België. De site biedt zelf geen advertenties, maar screent dagelijks alle websites met vastgoedaanbiedingen in België. Zodra een makelaar, notaris of particulier een woning op één van die vele websites zet, neemt zimmo.be de woning meteen op in haar bestand.

Centraal bij de site is de landkaart. In functie van de door de gebruiker gekozen selectiecriteria toont de site namelijk de gevonden huizen direct op een kaart.
aan.

Website: www.zimmo.be

23 april 2008

Compleet nieuwbouwaanbod ontwikkelaars niet op Funda maar op Jaap.nl


Het complete nieuwbouwaanbod van de Nederlandse ontwikkelaars verzameld op niki.nl zal niet op Funda maar op Jaap.nl gepubliceerd worden.
Niki is de verzamelsite voor nieuwbouw van alle grote ontwikkelaars in Nederland. Jaap.nl is een snel groeiende, woningzoeksite. Funda heeft de boot gemist, omdat zij dachten een miljoen euro van Niki.nl te kunnen toucheren, terwijl allang duidelijk is dat aanbod gratis op het web moet staan. Of dat nu bij Jaap.nl of bij Funda is, betalen is ouderwets.
Inmiddels biedt Niki.nl de consument gestructureerd inzicht in een aanbod van bijna 12.000 nieuwbouwwoningen. Niki wil echter dat meer mensen haar aanbod makkelijk kunnen vinden. En dat gaat Niki nu doen met Jaap. Hiermee laat uitdager Jaap.nl opnieuw zijn hielen zien aan het gevestigde Funda, dat ook graag dit aanbod op haar site had gehad.
Bron: Jaap.nl