24 april 2007

Next Immo | Verse bloemen maken huis beter verkoopbaar



Rommel opruimen, verse bloemen op tafel zetten en meer ruimte creëren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters uitgekiende ‘wapens’ om de aantrekkelijkheid van de woning voor potentiële kopers te vergroten. Drie op de vier huiseigenaren denkt dat tips van een professionele verkoopstylist een woning beter verkoopbaar maken. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat het pand sneller én voor een hogere verkoopprijs van de hand gaat. Bekijk de presentatiefilm.

Bijna driekwart van de ondervraagden (71%) denkt dat het interieur van een woning een rol speelt bij de verkoopbaarheid ervan. Belangrijkste acties om deze te verbeteren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters ‘Rommel opruimen’ (genoemd door 90% van de ondervraagden), ‘Verse bloemen op tafel’ (57%) en ‘Deel van de meubels verwijderen/Meer ruimte creëren (44%)’.

Verkoopstylist
Opvallend is de opmars van de verkoopstylist. In de Verenigde Staten wordt vrijwel geen enkel huis verkocht zonder hulp van deze adviseur in het uitgekiend presenteren van de woning. In Nederland is het echter nog een relatief nieuw fenomeen. Van de ondervraagden geeft echter niet minder dan 75% aan ervan overtuigd te zijn dat een verkoopstylist een woning beter verkoopbaar maakt. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat een huis zo sneller kan worden verkocht én dat uiteindelijk een hogere verkoopprijs wordt bedongen.

Meer verkooptips zijn te vinden op www.hypotheker.nl/verkooptips

Bezoek de webstie van av2 verkoopstylisten.

Geen opmerkingen: