27 april 2007

Next Immo | Uw huis minder waard?



De prijzen van huizen en appartementen zijn de voorbije jaren fenomenaal gestegen. De lage rente speelt daarin een bepalende rol, maar niet als enige.
Wat zijn de trends op de Belgische vastgoedmarkt? Hieronder enkele uitspraken van Ian Cook (ERA) en Mathieu Verwilghen (Century21). Lees het volledige artikel ...

Het betreft een interessant artikel uit het Weekblad Trends. Uiteraard is de mening van beide heren niet geheel objectief aangezien beide organisaties onderdeel vormen van hetzelfde moederbedrijf Realogy. Spreken voor eigen parochie is het doel?

Wel vreemd dat de heer Cook in een eerder interview spreekt over de eerste tekenen van een prijsdaling in 2007 terwijl hij in bovenstaande artikel spreekt over een verdere stijging, zij het minder snel.

25 april 2007

Next Immo | Vastgoed en wonen bij 50plus



Enkele resultaten van een onderzoek bij bijna 400 vijftigplussers:

80 % van de vijftigplussers woont in een huis (bijna de helft ervan in een open bebouwing), ongeveer 20 % in een appartement. Bij de oudste categorieën zijn er een stuk meer die in een appartement wonen (twee op vijf). 85 % is eigenaar van zijn/haar huis, bijna twee op drie huizen is meer dan dertig jaar oud. Twee op drie woont samen met de partner en 60 % heeft de laatste 10 jaar veranderingen aan de woning laten uitvoeren.

Ongeveer één op vijf vijftigplussers heeft vastgoed in zijn portefeuille (buiten de eigen woning), slechts 8% heeft een fiscaal successieplan voor zijn woning. Meer dan de helft van de 50plussers is hier wel in geïnteresseerd. Lees meer ...

Lees meer op de website van Marketingbureau Allages.

24 april 2007

Next Immo | Huislijn.nl en Markplaats.nl bundelen haar krachten



Huislijn.nl en Markplaats.nl bundelen haar krachten om de woningzoekende optimaal van dienst te zijn. Op Huislijn.nl plaatsen nu al 1.700 makelaars een kwalitatief en up to date woonaanbod. Door de samenwerking met Marktplaats.nl zullen nog meer consumenten dit aanbod weten te vinden.

Marktplaats.nl biedt de mogelijkheid om het woonaanbod onder een zeer grote groep consumenten onder de aandacht te brengen. Wanneer er interesse is in een woning dan kan er direct verder gekeken worden op huislijn.nl. Vanaf Huislijn.nl kan de consument direct een afspraak maken met de makelaar.

Het grote succes van Huislijn.nl wordt veroorzaakt doordat Huislijn.nl kiest voor samenwerking met makelaars. Makelaars verzorgen zelf het aanbod op Huislijn.nl waardoor het aanbod actueel en volledig wordt gepresenteerd. Omdat het merendeel van het aanbod niet op Funda staat, bezoeken steeds meer consumenten ook Huislijn.nl.

Next Immo | Verse bloemen maken huis beter verkoopbaar



Rommel opruimen, verse bloemen op tafel zetten en meer ruimte creëren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters uitgekiende ‘wapens’ om de aantrekkelijkheid van de woning voor potentiële kopers te vergroten. Drie op de vier huiseigenaren denkt dat tips van een professionele verkoopstylist een woning beter verkoopbaar maken. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat het pand sneller én voor een hogere verkoopprijs van de hand gaat. Bekijk de presentatiefilm.

Bijna driekwart van de ondervraagden (71%) denkt dat het interieur van een woning een rol speelt bij de verkoopbaarheid ervan. Belangrijkste acties om deze te verbeteren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters ‘Rommel opruimen’ (genoemd door 90% van de ondervraagden), ‘Verse bloemen op tafel’ (57%) en ‘Deel van de meubels verwijderen/Meer ruimte creëren (44%)’.

Verkoopstylist
Opvallend is de opmars van de verkoopstylist. In de Verenigde Staten wordt vrijwel geen enkel huis verkocht zonder hulp van deze adviseur in het uitgekiend presenteren van de woning. In Nederland is het echter nog een relatief nieuw fenomeen. Van de ondervraagden geeft echter niet minder dan 75% aan ervan overtuigd te zijn dat een verkoopstylist een woning beter verkoopbaar maakt. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat een huis zo sneller kan worden verkocht én dat uiteindelijk een hogere verkoopprijs wordt bedongen.

Meer verkooptips zijn te vinden op www.hypotheker.nl/verkooptips

Bezoek de webstie van av2 verkoopstylisten.

Next Immo | Eerste mobiele makelaarskantoor

De makelaar komt naar je toe!

De mobiele makelaar heeft voor het eerst z’n intrede gedaan. Klanten hoeven niet naar hem te komen, maar hij komt naar de klant toe. En samen met de klant kunnen ze dan meteen op pad.

Onlangs is een uniek mobiel makelaarskantoor gestart met de naam: “Makelaar Mobiel”. Het is de NVM makelaar aan huis. De klant hoeft niet meer naar het makelaarskantoor toe, het rijdende kantoor komt naar de klant.

Een groot voordeel van Makelaar Mobiel is volgens hem dat de makelaar naar de klant kan komen en de klant direct een indruk kan krijgen van het kantoor. Tevens is het kantoor veelzijdig en flexibel en kan het uitstekend tegemoet komen aan de wensen van de klant.

Bekijk de website van de Mobiele Makelaar.

Next Immo | VTwonen online roomplanner

Samen met VTwonen (Nederlands Interieur magazine van Sanoma), heeft Navigram een 3D roomplanner op de VTwonen website ontwikkeld.

Bezoeker kunnen hun eigen interieur online ontwerpen door gebruik te maken van de objecten, kleuren en materialen die beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk de ontwerpen op te slaan en te printen.

The catalogus beschikt over algemeen meubilair en meubels beschikbaar gesteld door leveranciers, sommige objecten zijn online te bestellen.

Voor leveranciers van meubilair, verf, vloer- en wandbekleding en andere producten is de roomplannen een waardig alternatief om producten te introduceren/promoten.

Download roomplanner factsheet.

De volgende beelden geven een eerste indruk van de mogelijkheden:



Next Immo | Online 3D tuinplanner



De website www.in2lifestyle.nl heeft afgelopen maand haar (Navigram) Online tuinplanner gelanceerd. Met de online tuinplannen kunnen bezoekers zelf op de website een tuin in 3D ontwerpen. Het systeem toon ook het effect van zonlicht op de tuin.

Een mooie toepassing die zeker navolging zal vinden binnen de vastgoedsector.

Bekijk de website in2lifestyle.nl en de online tuinplanner (onder het menu tuinontwerp).

Next Immo | nieuwe Website Makelaarsland

De website van de grootste Nederlandse internetmakelaar (2205 eigendommen in portefeuille) is vernieuwd.

Op basis van uitgebreid marktonderzoek naar de ideeën en wensen van de bezoekers heeft de website een geheel nieuwe look & feel gekregen, hierbij is veel aandacht besteed aan de optimalisatie en het gebruikersgemak.

Bekijk de vernieuwde website van Makelaarland.

20 april 2007

Next Immo | Belgische 3D-knutselaars



De laatste weken hebben de Belgische 3D-knutselaars heel wat interessant materiaal op Google Earth gezet. Met SketchUp kan je 3D-constructies bouwen en ze een plaats geven op Google Earth. Een platte vlek op de satelliet- en luchtfoto’s komt dankzij SketchUp weer tot leven. Heel wat bekende gebouwen zijn ondertussen nagemaakt en te bezichtigen op Google Earth.

Lees het volledige bericht en bekijk enkele voorbeelden op de website van Belgeoblog.

19 april 2007

Next Immo | Lancering unieke hypotheek berekenmodule.



Next Immo heeft in samenwerking met de Immotheker een unieke hypotheek berekenmodule ontwikkeld waarmee bezoekers aan de Next Immo website zelf online een berekening kunnen maken rondom een hypotheek.

Als je een aankoop overweegt, is het interessant om het volledige project even op een rijtje te zetten. Over hoeveel eigen middelen beschik je en hoeveel wens en kan je per maand aan je lening spenderen? Welke kosten gaan gepaard met je aankoop en hoeveel dien je dus effectief te lenen? Met de samenwerking willen Next Immo en de Immotheker voorzien in correcte informatie rond de aanschaf van een eigen woning.

Next Immo | Belgische primeur: Integratie satellietbeelden op Immo website



Het immokantoor 'Next Immo' heeft een Belgische primeur door haar vastgoedaanbod via de satellietkaart van Google Maps beschikbaar te stellen. De satellietbeelden van de verschillende eigendommen in portefeuille zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk weergegeven op de website van Next Immo.

Door het gebruik van satellietbeelden krijgt de woningzoeker een goed overzicht van de ligging van de woning.

Via een aparte link op de informatiepagina van een eigendom kan de satellietkaart van Google Maps worden opgevraagd met daarop de locatie van het betreffende eigendom alsmede de woningen in de buurt. De beelden zijn beschikbaar zonder te hoeven downloaden of een apart programma te gebruiken

De transparantie die dit met zich meebrengt sluit volledig aan bij het concept van Next Immo, waarbij keuzevrijheid in af te nemen diensten en openheid in tariefstelling erg belangrijk zijn.

Next Immo maakt voor het beschikbaar stellen van de satellietkaarten gebruik van de diensten van het Nederlandse ObjectMap.nl. De website is ontwikkeld door het Belgische bedrijf Spiritus.
Door deze integratie lopen ze op het gebied van technologische vernieuwingen in de immobiliënmarkt voorop. Bron: Hotfrog.nl

18 april 2007

Next Immo | concurrentie in de makelaardij verscherpt


De concurrentie in de makelaardij wordt verscherpt. Via een nieuw concept kunnen consumenten via een website makelaars tegen elkaar gaan uitspelen voor de verkoop van hun woning.

Naar Zweeds voorbeeld – waar het nieuwe concept een groot succes is – kunnen consumenten hun huis gratis registreren op de website http://www.vinduwmakelaar.nl/. Op de website kunnen makelaars een verkoopvoorstel doen waarin onder meer de courtage staat die in rekening wordt gebracht.

In Zweden werd in de eerste zes maanden na de start al bij 800 huizen zo bemiddeld.

Lees het volledige nieuwsbericht of bezoek de website vinduwmakelaar.nl

Next Immo | Extate.com real estate zoekmachine



Extate is Engelse real estate zoekmachine. Ze zijn live gegaan in 2006 en beschikken over een van de meest toonaangevende zoekmachines verkrijgbaar.

Wordt vervolgt!

Next Immo | concurrentiebeperkend gedrag



Zelfs voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is het nu duidelijk dat het gedaan is met de macht van de NVM-makelaars: de concurrentie tussen makelaars is een feit.

De toezichthouder maakte dinsdag bekend een onderzoek naar mogelijk concurrentiebeperkend gedrag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en haar leden te staken.
De NVM heeft toegezegd maatregelen te nemen om de Mededingingwet beter na te leven en daarmee is de kous af voor de NMa.

Wel zegt de toezichthouder het gedrag van de NVM ‘nauwlettend in de gaten te houden’.
Ook de Vereniging Eigen Huis (VEH) die de klacht bij de NMa had ingediend, is dik tevreden. ‘Dit is precies wat wij wilden bereiken’, aldus de woordvoerder. Aanleiding om te twijfelen aan de inzet van de NVM is er niet.

Next Immo | hypotheek prijsvechter



De grootste buitenlandse hypotheekverstrekker van Nederland, Argenta, wil Nederlanders binnenkort ook verzekeringen aanbieden. Daarmee krijgen de Nederlandse banken en verzekeraars er een formidabele concurrent bij, want de ‘verzekeringsbankier’ uit België is een fanatiek prijsvechter.

De ambitieuze plannen van de ‘bank voor het gezin’ werden gisteren bekendgemaakt bij de toelichting op het jaarverslag. Argenta boekte afgelopen jaar op de Nederlandse hypotheekmarkt een forse groei. De bank zag de verkoop van hypotheken met liefst negentig procent stijgen tot 4,8 miljard.

De bank boekte daardoor ten opzichte van de Nederlandse concurrentie flink terreinwinst. Het marktaandeel klom naar 4,6 procent. Die groei is opmerkelijk, want in Nederland zorgt de stijgende rente ervoor dat minder Nederlanders een hypotheek afnemen.

Next Immo | het meest actuele woningaanbod?


Het gehele woningaanbod doorzoeken via de vele woningsites op het internet is een tijdrovende bezigheid. Elke keer opnieuw naar een nieuwe huizensite, plaats intypen, koopprijs selecteren, resultaat bekijken, uitprinten.

Via actueelwoningaanbod.nl kunt u nu dagelijks alleen die woningen in uw email box ontvangen, die aan de door u opgegeven criteria voldoen. Ze doen het gratis.

Weet iemand hoe werkt en welke sites ze doorzoeken voor het vullen van hun database?

Next Immo | Gadgetflat mikt op jonge trendgevoelige singles



Een flat van amper 55 vierkante meter maar met standaard een flatscreen televisie, espressotoestel en designmeubilair. Makelaar Glenn Bracke richt zich met zijn Flat55-project resoluut op jonge trendgevoelige singles die nu uit de vastgoedmarkt worden gestoten.

Lees meer over het Flat55 project.

17 april 2007

Next Immo | vernieuwde Funda.nl



Funda is vernieuwd. De website draait sinds kort op Microsoft .Net-software architectuur, waarmee het bedrijf nu en in de toekomst veranderingen sneller kan doorvoeren.

Eerste wapenfeiten binnen deze nieuwe architectuur zijn de geïntroduceerde functies als e-mailnotificatie, en satellietfoto’s en kaarten van Google Maps. Daarnaast zijn de foto’s van woningen 350% groter dan voorheen.

De implementatie van de nieuwe architectuur is het grootste project in de geschiedenis van funda. Er is meer dan 9 maanden aan gewerkt. Uit de nieuwste statistieken blijkt dat het aantal pagina's dat een bezoeker bekijkt met 10 procent is gestegen .

>> Lees het volledige persbericht op Funda.nl

Sinds 2001 is Mirabeau dé architect van de bekende vastgoed website. In de afgelopen 5 jaar ontwikkelde Mirabeau reeds 3 versies op basis van een Microsoft platform.

>> Bezoek de Mirabeau website.

12 april 2007

Next Immo | Adverteren op ’no-cure, no-pay’ basis


De Nederlandse woonsite Dimo.nl, tegenhanger van Funda, introduceert naar eigen zeggen als eerste woonsite de mogelijkheid om promotie voor een woning pas te betalen als de woning wordt afgemeld (verkocht).

Deze dienst is ontwikkeld, zodat woningverkopers en makelaars hun woning sneller kunnen verkopen, zonder dat ze de advertentiekosten moeten ‘voorfinancieren’, ’no-cure, no-pay’. ’Er staan op dit moment veel woningen te koop en vaak ook nog eens voor een lange(re) periode. Dan ligt het voor de hand dat deze (meer) promotie nodig hebben. Met ons concept van pas achteraf betalen spelen we in op de markt’, aldus Frank van der Linden, directeur van Dimo.

Een woning verkopen kan al vanaf € 25,-

Meer informatie: Dimo.nl

10 april 2007

Next Immo | invloedsfactoren website SEO


Lijst met de belangrijkste invloedsfactoren voor de positionering van een (immo) website. Niet minder dan 35 zoekmachine experts werkten mee aan de totstandkoming van de lijst. In de checklist lees je waar je op moet letten bij het optimaliseren van een site en bij het uitwerken van een communicatieplan.

Content en de manier waarop de content wordt gepresenteert zijn de belangrijkste invloedsfactoren. Denk aan de keywords in je paginatitel (de absolute nummer één), de plaatsing van bepaalde content in header-tags en tags die tekst benadrukken (bijvoorbeeld ‘strong’).

Content is zeker niet het enige. Ook de linkpopulariteit van je site, de manier waarop je omgaat met inkomende links en de ouderdom van een site zijn cruciaal.

Bekijk de volledige lijst met invloedsfactoren

Bron: SEOmoz

Next Immo | Speciaal magazine voor starters

Bekijk het MiniMagazine online (PDF).

Speciaal voor jonge mensen die voor het eerst op zoek gaan naar een koophuis publiceerde de Nederlandse Vereniging Eigen Huis een informatief Minimagzine. Het magazine is er om starters op weg te helpen wanneer ze een huis gaan kopen.

Bron: Vereniging Eigen Huis

05 april 2007

Next Immo | Makelaars op internet aan banden

De Nederlandse makelaarsvereniging NVM wil strengere regels invoeren die vooral internet verkopende NVM makelaars treft.

Volgens waarnemend NVM voorzitter Wim van Kampen moet dat de kwaliteit van de dienstverlening van makelaars garanderen. Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland (de grootste internetmakelaar van Nederland) ziet de maatregelen echter als een nieuwe poging om goedkope makelaars uit de NVM te kunnen zetten.

NVM-lid Makelaarsland ligt onder vuur van de brancheorganisatie sinds het bedrijf begin 2006 landelijk adverteert met zijn lage kosten. Het bedrijf rekent 795 euro voor het verkooptraject en plaatsing op NVM huizensite Funda, ongeacht de verkoopprijs. Andere makelaars rekenen gemiddeld 1.6 procent van de waarde. Bij een verkoopprijs van 240 duizend euro kost een makelaar dan bijna 4.000 euro.

De scherpe prijzen hebben de internetmakelaar geen windeieren gelegd. Makelaarsland is in een jaar uitgegroeid tot het grootste makelaarskantoor van Nederland, met een marktaandeel van 3 procent. Inclusief Makelaarsland zijn er twintig NVM- internetmakelaars. Samen hebben ze 4.1 procent van de markt in handen. We groeien razendsnel, zeg Stoop. En dat is precies de reden dat de NVM ons uit de vereniging wil weren. Vorig jaar wilden ze ons er ook al uitwerken, en nu proberen ze het met deze regels. De kern van de nieuwe regels is dat de makelaar het ten minste een keer moet hebben gezien voor hij mag onderhandelen, en dat de makelaar aanwezig is bij de bezichtigingen. In de doe-het-zelf formule van Makelaarsland wordt op deze posten veel bespaard.

Stoop peinst er niet over zijn lidmaatschap bij de NVM op te zeggen, want zolang hij lid is, mag hij zijn woningen op Funda aanbieden. Funda is, ondanks de komst van concurrenten zoals Jaap.nl en Zoekallehuizen.nl met drie miljoen bezoekers per maand nog steeds de meest bezochte huizensite.

Vooral internetmakelaars zullen zich volgens Van Kampen moeten aanpassen: Maar de regels zijn niet bedoeld om Makelaarsland aan te pakken, verzekert hij. Bovendien moet er nog over de regels worden gestemd, en kunnen alle leden bezwaar aantekenen. Dat hebben we natuurlijk meteen gedaan, zeg Stoop, maar er zijn twintig internetmakelaars op ruim vierduizend NVM leden. De kans dat de regels worden bekrachtigd, is vrij groot. Stoop laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter: mijn advocaten staan al klaar. Morgen kan de NVM de eerste brief verwachten.

Next Immo | Gevolgen internet winkelen voor ruimtelijke ordening


De steeds grotere populariteit van winkelen via het internet zal de komende jaren leiden tot forse veranderingen in het winkellandschap. Met name in de binnensteden zullen bepaalde winkels, zoals reisbureaus, bruingoed- en witgoedzaken, cd-winkels en boekhandels, als gevolg van de concurrentie van het internet zelfs grotendeels uit het straatbeeld verdwijnen.

Dit is een van de conclusies uit de vandaag verschenen studie ’Winkelen in het internettijdperk‘ (pdf) van het Ruimtelijk Planbureau. In deze studie is onderzocht welke gevolgen het internetwinkelen heeft voor consumenten en winkeliers, voor de stedelijke en de landelijke gebieden, voor winkelgebieden, en voor het personen- en goederenvervoer. Tot op heden vallen de ruimtelijke gevolgen van het internetwinkelen nog mee. De komende jaren echter zullen de ruimtelijke effecten van het e-shoppen steeds duidelijker zichtbaar worden.

Bron: marketingfacts.nl

Next Immo | Belgisch conjunctuurportaal


Het officieel contactpunt en de belangrijkste bron voor conjunctuurindicatoren van België.

In de categorie industrie en bouwnijverheid vindt u ondermeer informatie over het aantal nieuwe orders en verleende bouwvergunningen.

Bezoek het conjunctuurportaal.

03 april 2007

Next Immo | Huizenvinder.nl beoordeelt makelaars


Het wil maar niet boteren tussen de traditionele makelaardij en het internet. Sinds kort kunnen consumenten op huizenvinder.nl makelaars beoordelen op aanbod, prijs, klantvriendelijkheid, advies, begeleiding en taxatiekunde. Dat levert uiteraard de nodige kritiek op. Want voor sommige makelaars pakt het erg ongunstig uit.

Een aantal boze makelaars heeft zich gemeld bij de branchevereniging NVM. Ze willen dat de negatieve verhalen verwijderd worden, omdat die hen klanten zouden kosten. Maar ja, het is voor die portentiele klant ook erg vervelend als hij zijn goede geld uitgeeft aan een makelaar die er met de pet naar gooit. Beunhazen vallen sneller door de mand, goede makelaars krijgen meer klanten.

Je moet intelligentie van de gemiddelde consument ook niet onderschatten.Een negatief verhaal is op zichzelf niet erg. Dat zegt zo weinig. Een makelaar heeft soms zijn dag niet. Of hij treft een klant met onmogelijk veel noten zijn zang. Pas als er meer negatieve dan positieve verhalen zijn, heeft zo'n makelaar een probleem. En dan ben ik vooral blij dat het zijn probleem is en niet die van een gedupeerde klant.

Bron: wonen.blog.nl

02 april 2007

Next Immo | Pan-Europese vastgoed zoekmachine


Properazzi heeft zojuist een beta versie gelanceerd van de eerste Pan-Europese vastgoed zoekmachine.

Of je nu op zoek bent naar onroerend goed in Hongarije, een appartement in Spanje of een huisje in België, op Properazzi moet je het kunnen vinden.

Momenteel staan er 1.8 miljoen eigendommen in 45 Europese landen op de website te koop of te huur. Het bedrijf Properazzi heeft haar zetel in Spanje.

Ik ben zeer benieuwd hoe Properazzi de verschillen in taal en munteenheid heeft opgelost. Ook ben ik benieuwd naar de verschillende parnership die Properazzi is aangegaan voor het noodzakelijk vullen van de database.

Lees ook de Properazzi weblog voor actueel nieuws. Immowebsites en kantoren kunnen hun website / aanbod ook aanmelden. Gebruik hiervoor onderstaande url.

Link: http://www.properazzi.com/suggest

01 april 2007

Next Immo | Google SketchUp



SketchUp is een computerprogramma waarmee men in 3D kan tekenen. Het is ontworpen voor architecten, civiel-ingenieurs, spelontwikkelaars, e.d. Dit 3D-programma wordt voorgesteld als gemakkelijk te gebruiken met een simpele interface.

In 2006 heeft Google @Last Software (SketchUp) overgenomen. Het is mogelijk om met behulp van Sketchup gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Er is nu ook een directe uitwisseling van 3D-modellen tussen SketchUp en Google Earth.

Er bestaan 2 varianten van het programma. Namelijk Google SketchUp 6 (gratis) en Google SketchUp Pro 6.