02 mei 2007

Next Immo | Vastgoed is beleven



Belevingswaarde speelt een steeds grotere rol bij vastgoedgebruikers.

Uit het FGH Vastgoedbericht 2007.

Vastgoedgebruikers zien zichzelf steeds meer als consument. Bedrijven, het winkelend publiek en woonconsumenten stellen steeds hogere eisen. Om de commercialiteit van het vastgoed zeker te stellen, is het voor ontwikkelaars en vastgoedbeleggers noodzakelijk om aan deze eisen tegemoet te komen. Zij besteden daarom meer en meer aandacht aan vastgoedbeheer en marketing.”

Vooral aan de belevingssfeer hechten eindgebruikers veel waarde en die wordt naast architectuur vooral bepaald door de locatie. Voor een waardevaste ontwikkeling is het daarom van belang dat gebouwen goed worden ingepast in hun bestaande omgeving en aansluiten op hun gebruikers. De focus komt dus veel meer te liggen op de ontwikkeling van een totaalconcept waarin de omgeving, de uitstraling én de beleving bij de gebruiker centraal staan.

Belangrijke trends

Vergrijzing biedt kansen
De toenemende vergrijzing gaat samen met de opkomst van een veelbelovende sector: de senioreneconomie. De vergrijzende bevolking vormt uitgelezen kansen voor de vastgoedmarkt, waarbij onder andere nieuwe woon-zorgconcepten en kwalitatief hoogwaardige compacte winkelcentra kansrijk zijn.

Van projecten naar concepten
De focus op de eindgebruiker zorgt ervoor dat de aandacht voor vastgoedontwikkelingen verschuift van op zichzelf staande projecten naar conceptgerichte ontwikkelingen. Conceptontwikkeling onderscheidt zich van projectontwikkeling doordat de nieuwe ontwikkeling vanuit een breder geheel wordt beschouwd, en de uitstraling, de perceptie en de beleving van het totaal bij de consument en de gebruiker centraal worden gesteld. De focus in het vastgoedontwikkelingsproces verschuift daarom steeds meer van de ‘stenen’ naar ‘service en dienstverlening’. Dat biedt kansen voor de vastgoedbelegger.

Lees het volledige FGH vastgoedbericht 2007.

Geen opmerkingen: