14 maart 2007

Next Immo | dag van het CIB

De CIB of de Confederatie van Immobiliënberoepen van Vlaanderen gaat een eerste Dag van de Makelaar organiseren. Die eerste Dag van de Makelaar vindt plaats op 24 maart. De CIB wil met deze dag, waarop letterlijk alle deuren van de leden van de confederatie open gaan, het imago van de branche verbeteren.

Zo vindt het CIB bijvoorbeeld dat het 'no cure, no pay'-systeem onvoldoende gekend is bij het brede publiek. Het betekent dat wanneer een vastgoedmakelaar er niet in slaagt een onroerend goed van een klant te verkopen binnen de afgesproken termijn, die klant hem niets verschuldigd is. Ondanks het werk dat de makelaar in die opdracht heeft gestoken.

De makelaars willen ook aantonen dat zij de best geplaatste adviseurs zijn om bouwers en verbouwers door de jungle van talloze wetten, decreten en reglementen te loodsen. En tenslotte hoopt de CIB door deze Dag de drempel te verlagen voor hun dienstverlening.

Persoonlijk vind ik dat de campagne slecht in elkaar steekt. 'Dag van de makelaar' is te veel eer, ze hadden de dag beter 'dag van de klant' kunnen noemen. Ook het gekend maken van het 'no cure, no pay' systeem is een beetje achterhaald. De klant wil enkel tegen een eerlijke prijs zijn huis verkopen. De consment ziet niet te wachten op een makelaar die garantie op onbekwaamheid geeft.

Verder is er nog een filmpje gemaakt, ook hier laat het CIB steken vallen. Zonder contact te hebben met de verkoper wordt het eigendom verkocht!!! Kom niet echt betrouwbaar over.

Beter iets dan niet laten we maar zeggen ....

klik op het plaatje om de film te starten

Geen opmerkingen: