06 maart 2007

Next Immo | lancering Jaap.nl


Er is wederom een nieuwe woningsite gelanceerd, jaap.nl. Jaap is een professionele website die gratis naar eigen zeggen het complete Nederlandse woningaanbod laat zien. Volgens de initiatiefnemers luidt de komst van deze site nu definitief transparantie op de woningmarkt in.

De site, die al in de lucht is, biedt 117.204 woningen aan. Dat is volgens jaap.nl 18 procent meer dan funda.nl, die 99.072 woningen te koop zou aanbieden. De funda-site biedt volgens de stand van gisteren echter 147.480 woningen aan.

Jaap maakt zich getuige zijn persbericht op voor een flinke strijd met funda. ‘Het rommelt al geruime tijd in het makelaarswereldje, maar nu lijkt de laatste slag ingezet te zijn. Tot op heden leek funda het monopoly te hebben op het informeren van de woningzoekenden. De komst van Jaap zong al langer rond en is dan ook een belangrijke reden geweest voor de directie van funda om de koers te willen wijzigen.

Grootaandeelhouder NVM dacht echter dat het met de concurrentie wel zou los lopen. De funda-directie wist beter en stapte op. De vraag is of de NVM weer naar de rechter durft te stappen om zo te trachten de consument het volledige aanbod te onthouden. Zij heeft onlangs de NMA beloofd niet meer concurrentiebeperkend op te treden. Transparantie op de woningmarkt lijkt dus nu onomkeerbaar’, aldus het persbericht.

Link: www.jaap.nl

Geen opmerkingen: