28 februari 2007

Next Immo | Kadaster Vind je eigen huis.nl


Wat kan ik met deze site? Al inzoomend vanaf de kaart van Nederland naar de woning die je zoekt wordt de gemiddelde koopsom van een gebied getoond. Deze koopsominformatie is handig om er achter te komen of de vraagprijs van een te koop staand huis een goede afspiegeling is van de waarde van deze woning. Als je immers weet waarvoor woningen in de omgeving zijn verkocht, kun je een goede inschatting maken van de waarde van een huis. Ook als je geen huis gaat kopen of verkopen, is het leuk om te weten wat de gemiddelde koopsom in jouw woongebied is ten opzichte van de gemiddelde koopsom van Nederland.

De informatie op 'Vind je eigen huis' is minimaal een jaar oud. Wil je actuele informatie over een perceel ontvangen? Bijvoorbeeld wie de eigenaar is of wat de recente verkoopprijzen in een bepaald postcodegebied zijn? Deze informatie is voor een klein bedrag online verkrijgbaar bij het Kadaster. In combinatie met de Woningwaarde-index Kadaster kun je inschatten wat de huidige verkoopprijs zou kunnen zijn.

Hoe werkt het? Je kunt een huis zoeken door aan de rechterkant de woonplaats, of de postcode en het huisnummer in te vullen. Vervolgens wordt op deze woonplaats of postcode getoond aan de hand van kadastrale kaarten. Je kunt ook: de kaart verschuiven in je beeldscherm. Klik met je linker muisknop op de kaart en beweeg het handje naar links, rechts, boven of beneden. verder in- of uitzoomen. Schuif het handje op de linkerbalk naar het plus- of minteken te schuiven. Per kaartniveau wordt de gemiddelde koopsom van het getoonde gebied vermeld. de legenda vinden door onderaan de pagina (onder de kaart) op legenda te klikken gebruik maken van satellietkaarten of kaarten van Googlemaps door bovenaan op ‘Google’ of ‘Satelliet’ of 'Combi' te klikken.

link: www.vindjeeigenhuis.nl

2 opmerkingen:

Unknown zei

Better implementation of Nederland Kadaster with Virtual Earth:

GoolzOOm

Regards.

Unknown zei

Sorry, the link was wrong written, this is the right one:

GoolzOOm