14 februari 2007

Next Immo | Nederlandse bank mengt zich in makelaarsoorlog



De Nederlandse bank 'Postbank' mengt zich in de prijzenoorlog die woedt in de makelaardij. Vanaf donderdag kunnen huizenkopers en -verkopers bij de bank terecht. Voor 775 euro biedt de Postbank verkopers toegang tot Funda, de grootste huizensite van Nederland.

Voorwaarde is wel dat de huizenverkopers zelf de bezichtigingen van hun woning regelen, foto’s maken en de koopakte opstellen. Wanneer klanten meer service willen, betalen zij hiervoor extra aan de partner van de Postbank, makelaarsorganisatie iBlue.

De Postbank concurreert met dit tarief met Makelaarsland, de aanstichter van de prijzenslag in de makelaardij. Het Alkmaarse bedrijf, dat in een jaar tijd uitgroeide tot de grootste makelaar van Nederland, vraagt 795 euro voor een vergelijkbare dienstverlening.

Voordat de prijzenslag begon, kostte het verkopen van een woning via een makelaar van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) duizenden euro’s. Alleen makelaars van de NVM kunnen woningen via Funda te koop aanbieden. Leden van de NVM achtervolgen Makelaarsland al maanden met rechtszaken, omdat zij vinden dat het kantoor hun beroep uitholt.

Geen opmerkingen: