28 februari 2007

Next Immo | Second Life-miljonair en makelaar

Ze begon ongeveer drie jaar geleden met tien dollar, maar inmiddels schat ze de waarde van haar bezit op ongeveer één miljoen. `Ze' is Anshe Chung, een van de inmiddels ongeveer 2,5 miljoen `bewoners' van `Second Life'.

Anshe Chung geldt als hét voorbeeld voor velen die in Second Life geïnteresseerd zijn geraakt. Chung, die in het echte leven Ailin Graef schijnt te heten en vlakbij Frankfurt moet wonen, wordt gezien als een van de grootste projectontwikkelaars en makelaars in Second Life. Ze bouwde haar imperium langzaam op, kocht virtuele grond die ze verder ontwikkelde, verkocht of verhuurde, en richtte uiteindelijk een daadwerkelijk bedrijf op, dat zich exclusief bezig houdt met projectontwikkeling in Second Life.

Inmiddels heeft ze 21 werknemers in dienst en bezit ze naar het schijnt 36 vierkante kilometer grond, verschillende winkelcentra en een omvangrijke aandelenportefeuille. Volgens Chung zijn haar virtuele bezittingen tegen de huidige virtuele vastgoedprijzen omgerekend minstens een miljoen Amerikaanse dollar waard. Wanneer dat waar is, is Chung dus niet slechts virtueel, maar ook in werkelijkheid miljonair.

Geen opmerkingen: