26 februari 2007

Next Immo | Webmakelaars woedend op NVM



De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) wil nieuwe regels invoeren om de opmars van internetmakelaars een halt toe te roepen. Met de nieuwe eisen wordt het voor de beroepsvereniging gemakkelijker om de veel goedkopere collega's te weren.

Makelaarsland, Nederlands grootste internetmakelaar, is woedend. Directeur Jeroen Stoop wil tot aan het Europese Hof procederen als de NVM de nieuwe richtlijn invoert, schrijft De Telegraaf.

Internetmakelaars bieden basispakketten aan en laten de huizenverkoper veel zelf doen, zoals bezichtigingen. 'Met de nieuwe regels kunnen wij de tent wel sluiten', zegt Jeroen Stoop van Makelaarsland.

Oorlogsverklaring
Volgens NVM-woordvoerder Ronald Kimman is een persoonlijke bezichtiging vooraf door een makelaar logisch. 'De consument is niet gediend met een makelaar die uitsluitend op afstand werkt. 'Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis vindt dat de maatregel een oorlogsverklaring is aan prijsbrekers zoals Makelaarsland. Het zou het einde betekenen van de internetmakelaars, omdat die niet zonder plaatsing op Funda.nl kunnen opereren.

1 opmerking:

Patrick Nijhof zei

Zeggen dat internet de makelaardij fundamenteel verandert, is een open deur intrappen. Op dit moment slaat de paniek echter toe binnen de NVM). De branche ziet op korte termijn geen mogelijkheden om hun meerwaarde uit te spelen en probeert door protectionistische maatregelen de markt voor zich te winnen. Tervergeefs.