07 februari 2007

Next Immo | Wandel virtueel door alle Nederlandse buurten

Funda heeft een uitbreiding van de site geïntroduceerd waarmee je via funda.nl door alle buurten van Nederland kunt ‘wandelen’.

Funda buurtfoto’s is ontwikkeld nadat uit onderzoek onder funda.nl-gebruikers bleek dat informatie over de wijk voor hen essentieel is om een woning te bezichtigen. Funda.nl is in één keer 15 miljoen buurtfoto’s rijker. De komende tijd komen daar dagelijks nog tussen de 30.000 en 40.000 beelden bij.

Als de operatie afgerond is, zijn op de site bij de meeste woningen maar liefst 200 buurtfoto´s te bewonderen. Om de beelden actueel te houden, worden per dag dan 10.000 foto’s weer vervangen. Funda kiest bewust voor tweedimensionale (2D) foto’s. Deze zijn namelijk snel en direct te bekijken door de bezoeker, ook als deze een minder snelle internetverbinding heeft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 360-graden foto’s. Doordat funda een speciale gebruikersinterface heeft ontwikkeld om de foto’s te presenteren, kan ook met de tweedimensionale foto’s de suggestie worden gewekt, dat men door de wijk loopt.

De enorme fotodatabase is afkomstig van CycloMedia Technology. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren met speciaal geprepareerde auto’s door heel Nederland rondgereden om foto’s te maken. Daarbij zijn zowel woonwijken als buitengebieden in beeld gebracht. Om het fotobestand up-to-date te houden, rijden dagelijks tien camera-auto’s door geheel Nederland. Vanaf februari zijn dit zelfs 27 auto´s per dag.

Voorbeeld buurtfoto's
Voorbeeld buurtinformatie

Internetadres Cyclomedia Technology: http://www.cyclomedia.com
Internetadres Funda: http://www.funda.nl/

Geen opmerkingen: